אדם לאדם - אדם אדם לאדם - אדם
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מחקרים


Does Combining Warm Perineal Compresses with Perineal Massage During the Second Stage of Labor Reduce Perineal Trauma? A Randomized Controlled Trial: Warm compresses for reducing perineal trauma

תקציר המחקר:
מחקר אקראי מבוקר זה בחן האם שילוב קומפרסים חמים עם עיסוי פרינאלי במהלך השלב השני של הלידה מפחית קרעים פרינאליים הדורשים תפרים. מתוך 412 נשים שחולקו באופן אקראי לשתי קבוצות – אחת שקיבלה קומפרסים חמים ועיסוי, ואחת שקיבלה עיסוי בלבד – לא נמצאו הבדלים משמעותיים בשיעורי הקרעים הפרינאליים, הפגיעות בסוגר האנאלי או חיתוכי החיץ. מסקנת המחקר היא כי הוספת קומפרסים חמים אינה מפחיתה טראומה פרינאלית, אך מספקת תובנות חשובות לניהול קרעים פריניאליים בלידה.





Exploring Localized Provoked Vulvodynia: Insights from Animal Model Research
תקציר המחקר:
המאמר "Exploring Localized Provoked Vulvodynia: Insights from Animal Model Research" סקר את כלל המודלים של מחלת כאב כרוני בוולווה (וולוודיניה) בחיות. בעבודה נסקרו שיטות האינדוקציה השונות, בדיקות הכאב והשינויים ההיסטופתולוגים הבולטים במחלה.
מחלת כאב כרוני בפות " Localized Provoked Vulvodynia" שכיחה בנשים (8-28%). הערכת הכאב בנשים מאוד מאתגרת בשל מעורבות פקטורים הורמונאלים אימונולוגים וגנטיים. חקר המחלה בחיות מאפשר הערכה יותר מדויקת של הכאב, בנוסף ניתן להפיק מהחיות רקמה טרייה בכדי לבדוק את השינויים הפתולוגים בקפידה.





The Effect of Maternal Lower Limb Compression on Amniotic Fluid Index, Uteroplacental Perfusion, and Fetal Blood Flow in Isolated Oligohydramnios

תקציר המחקר:
עד כה לא קיים טיפול ארוך טווח אפקטיבי למיעוט מי שפיר. מחקר ראשוני זה בדק את השמת גרביים פנוימטיות על הגפיים התחתונות בנשים עם מיעוט של מי שפיר והשפעתן על כמות מי השפיר העוברית. במחקר זה נמצא כי השמת גרביים פונוימטיות הייתה קשורה בעליה במדד כמות מי השפיר בנשים עם מיעוט מי שפיר אידיופטי. בנוסף, נמצא כי קיים שיפור במדדי זרימת דם לכליות העובר לאחר השמת גרביים אלו. החוקרים מסבירים כי המנגנון התיאורטי לשיפור במדדים הנ"ל הוא כתוצאה מעליה בתפוקת הלב האימהית לאחר השמת גרביים פנאומטיות מה שהביא לעליה בפרפוזיה השלייתית. עליה בפרפוזיה השלייתית ככל הנראה הביאה לעליה בזרימת הדם לכליות העובר ובכך שיפרה את מתן השתן שלו ובכך הגבירה את כמות מי השפיר.

למאמר המלא לחצו כאן


עבור לתוכן העמוד