סוכרת היא מחלה בה נפגעת יכולת הגוף להשתמש בגלוקוז (סוכר) ומתאפיינת בעליה ברמות הגלוקוז בדם (היפוגליקמיה).
רמות סוכר לא מאוזנות, לאורך זמן, עלולות לגרום לפגיעות באברי הגוף השונים.
להרגלי חיים בריאים, הכוללים תזונה נכונה,
שמירה על משקל גוף תקין ופעילות גופנית סדירה תפקיד חשוב באיזון רמות הסוכר.


• חשוב להקפיד על אכילה מסודרת ובשעות קבועות. יש לאכול 3 ארוחות עיקריות (בוקר,צהריים,וערב), 2 ארוחות ביניים וארוחת לילה. בין ארוחה לארוחה כ-3 שעות.
• מזונות ומשקאות מתוקים המכילים סוכר מוסף (כגון: סוכר,סירופ תירס,סירופ פרוקטוז,דקסטרוז) משקאות קלים, עוגות, עוגיות, ממתקים שונים וכו'י, עשירים בקלוריות אך   ערכם התזונתי ירוד ולכן יש להימנע מצריכתם.
• רצוי לאכול מהפחמימות (דגנים, קטניות או פירות) בארוחות השונות על פני היום, מעט בכל ארוחה.
• רצוי לאכול מזונות המכילים סיבים תזונתיים כגון: דגנים מלאים (כגון חיטה,שיבולת שועל, כוסמת, אורז מלא, לחם מקמח מלא/ שיפון), 
קטניות, (עדשים, אפונה, שעועית, חומוס, פול, סויה), ירקות ופירות.

• מומלץ לאכול מכל קבוצות המזון (ירקות, פירות, קטניות, דגנים, חלבונים ושומנים). ככל שהתפריט מגוון יותר כך גדל הסיכוי לקבל את כל
אבות המזון, הויטמינים והמינרלים הדרושים לגוף.

• מומלץ להימנע מצריכת מזונות המכילים חומצות שומן מסוג טרנס (שומן צמחי מוקשה) כגון: בצק עלים, מוצרי מאפה וחטיפים תעשייתיים
(מתוקים ומלוחים).

• בבשר שמן, עור, שומן הנראה לעין, איברים פנימיים, נקניקיות ונקניקים, ובמוצרי חלב המכילים מעל 5% שומן יש כמות רבה של שומן רווי 
וכולסטרול, מומלץ להמעיט בצריכתם.

• רצוי לשתות לפחות 8 כוסות שתייה ללא סוכר או דבש. ניתן להשתמש בממתיקים מלאכותיים.
• חשוב למנוע היפוגליקמיה (ירידה ברמות הגלוקוז לפחות מ-70% מ"ג), הנגרמת לרוב כתוצאה מאי התאמה בין הטיפול התרופתי ו/או
האינסולין לבין כמות הפחמימות שבארוחה או לפעילות גופנית.


דוגמא לתפריט יומי – יש להתאים את הכמויות באופן אישי:


בוקר:

ירקות – חיים
דגנים – לחם / לחמניה / פיתה קטנה (רצוי מקמח מלא או שיפון) או דייסה מדגן מלא (כגון שיבולת שועל) או דגני בוקר מלאים
חלבון – גבינה רזה / יוגורט / טונה במים / ביצה / פסטרמה
שומן – שמן זית / קנולה / סויה או טחינה או אבוקדו
שתייה – ללא סוכר


ארוחת ביינים:

פרי - העונה
שומן – אגוזים (מלך/פקאן) / שקדים / בוטנים / פיסטוקים לא מומלחים
שתייה – ללא סוכר


צהריים:

ירקות – חיים ומבושלים
דגנים ופחמימות – דגנים (רצוי מלאים) כגון אורז, בורגול, אטריות, קינואה, או קטניות כגון עדשים שעועית, אפונה, פול, או תפוח אדמה/ בטטה
חלבון – בשר (עוף, הודו, דג, בקר דל שומן) ללא עור, איברים פנימיים ושומן נראה לעין, או תחליף צמחוני
שומן – מעט שמן זית / קנולה / סויה להכנת הארוחה
שתייה – ללא סוכר


ארוחת ביניים:

פרי – העונה
שומן – אגוזים (מלך/פקאן) / שקדים / בוטנים / פיסטוקים לא מומלחים
שתיה – ללא סוכר


ערב:

ירקות – חיים ו/או מבושלים
דגנים – לחם / לחמניה / פיתה קטנה (רצוי מקמח מלא או שיפון)
או דייסה מדגן מלא (כגון שיבולת שועל) או דגני בוקר מלאים
חלבון – גבינה רזה / יוגורט / טונה במים / ביצה / פסטרמה
שומן – שמן זית / קנולה / סויה או טחינה או אבוקדו
שתיה – ללא סוכר


ארוחת לילה:

דגנים – לחם (רצוי מקמח מלא או שיפון)
חלבון – גבינה רזה / יוגורט / טונה במים או שומן – טחינה או אבוקדו
ירק – חי
שתיה – ללא סוכר