- מרכיב חשוב בטיפול במצבי חולי אקוטיים או כרוניים, טראומות ותת תזונה, בשיפור ושימור הסטאטוס התזונתי כחלק מהטיפול הרפואי הכולל.
- אספקת קלוריות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים הנדרשים לאדם בהתאם לצרכיו בבריאות ובחולי.
- התערבות במצבי חולי ע"י אספקת חומרי מזון מכווני מטרה (גלוטמין, אומגה 3...) או הגבלת חומרים (אשלגן, חלבון...) בהתאם למצב הקליני.
- התזונה כמקדמת בריאות של הציבור הרחב, מניעת מחלות, אבטחת גדילה והתפתחות תקינים.

 
תחומי פעילות שרות התזונה בביה"ח כוללים:

- שרותי ייעוץ לטיפול תזונתי למטופלים המאושפזים במחלקות השונות ולמטופלים המבקרים במרפאות חוץ ובמכונים.
הייעוצים עוסקים בהנחיות תזונתיות בהתאם למצב הקליני של המטופלים ולמחלות הרקע (כגון: סוכרת, מחלות כליה, מחלות כבד, סרטן וכו'),
ובהזנות מלאכותיות (דרך צינוריות למערכת העיכול או ישירות לכלי הדם). 
בטיפול התזונתי מתבצעת הערכת המצב התזונתי, הכנת תכנית טיפול תזונתית, התאמת המזון לצרכים וליכולות המטופלים, והדרכת המטופלים, 
בני המשפחה והצוות המטפלים בהם.
- פעולות הדרכה ולימוד הן לאנשי צוות ביה"ח והן לקהל הרחב במסגרת ימי עיון וכנסים, בתי ספר, וקבוצות שונות.
- הכשרת סטודנטים לתזונה במסגרת תוכנית הדרכה ארצית.
- בניית תפריט בית החולים המוגש למטופלים ולאנשי הצוות. הרכב התפריט מתבסס על הנחיות משרד הבריאות, גודל המנות המוגשות נקבע 
לפי סל המזון שמפרסם המשרד. ניתנים תפריטים סטנדרטיים המותאמים למגבלות המטופלים בהרכבם כגון דל מלח / סוכר / חלבון, או במרקמם 
כגון כלכלה רכה / דייסתית / נוזלית. לפי הצורך, נערכות התאמות אישיות למטופלים, כמו תוספת פריטי מזון או תכשירים שונים.


יצירת קשר:

משרדים נמצאים בכניסה למרפאות חוץ.
מספר הטלפון: 049107518 (מומלץ להתקשר בשעות 8-9:30 או 14-15:30 )
דוא"ל: daphnap@gmc.gov.il